Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vegetarisk Halloumipasta

Inga röster än
Vegetarisk Halloumipasta

Vegetarisk halloumipasta är en fräsch och smakrik rätt som kombinerar den salta och krispiga halloumin med en läcker sås på tomat, fräsch basilika och en hint av citron.

Halloumin steks tills den blir gyllene och serveras med pasta som har fått koka i en sås gjord på tomater, vitlök och färska örter.

Citronen ger en uppfriskande syrlighet som lyfter smaken och gör denna rätt till en perfekt vardagsmiddag.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 1304kcal
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

  • 500 g pasta av valfri sort (okokt vikt)
  • 500 g halloumi i kuber
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 st gul lök finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g körsbärstomater halverade
  • 1 st citron både saft & zest
  • 1 kruka färsk basilika både blad och stjälkar. Finhackad. (Spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
  • Salt
  • Nymalen svart- & vitpeppar
  • Riven parmesan

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl.
  • Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan.
  • Tillsätt tomatpuré, gul lök, vitlök & chilipulver. Låt sautera i ungefär 5 min.
  • Tillsätt körsbärstomater, matlagningsgrädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
  • När grytan nått önskad konsistens, (späd med pastavatten om den känns för tjock), tillsätt basilika & smaka av med citronsaft, salt & peppar.
  • Blanda såsen med pastan och riv över generöst med parmesan.

Näringsinnehåll

Kalorier: 1304kcal | Carbohydrates: 101g | Protein: 48g | Fat: 79g | Mättat fett: 50g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 19g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 1726mg | Kalium: 549mg | Fiber: 5g | Socker: 9g | Vitamin A: 2238IU | Vitamin C: 16mg | Kalcium: 1369mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg