Vegetarisk Halloumipasta
0
Vegetarisk halloumipasta är en fräsch och smakrik rätt som kombinerar den salta och krispiga halloumin med en läcker sås på tomat, fräsch basilika och en hint av citron.
Halloumin steks tills den blir gyllene och serveras med pasta som har fått koka i en sås gjord på tomater, vitlök och färska örter.
Citronen ger en uppfriskande syrlighet som lyfter smaken och gör denna rätt till en perfekt vardagsmiddag.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 1304kcal
Ingredienser
- 500 g pasta av valfri sort (okokt vikt)
- 500 g halloumi i kuber
- 2 msk olivolja extra virgin
- 1 st gul lök finhackad
- 4 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 tsk chilipulver
- 2 msk tomatpuré
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 250 g körsbärstomater halverade
- 1 st citron både saft & zest
- 1 kruka färsk basilika både blad och stjälkar. Finhackad. (Spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
- Salt
- Nymalen svart- & vitpeppar
- Riven parmesan
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl.
- Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan.
- Tillsätt tomatpuré, gul lök, vitlök & chilipulver. Låt sautera i ungefär 5 min.
- Tillsätt körsbärstomater, matlagningsgrädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
- Blanda såsen med pastan och riv över generöst med parmesan.
Näringsinnehåll
Kalorier: 1304kcal | Carbohydrates: 101g | Protein: 48g | Fat: 79g | Mättat fett: 50g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 19g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 1726mg | Kalium: 549mg | Fiber: 5g | Socker: 9g | Vitamin A: 2238IU | Vitamin C: 16mg | Kalcium: 1369mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!