Vegansk hasselnötsbrownie med vispad chokladganache
3
Den veganska hasselnötsbrownien är en underbart kladdig chokladkaka, fylld med rostade hasselnötter som ger en härligt nötig smak och krispighet.
Toppa den med en len och fluffig vispad chokladganache för en dekadent kombination av fyllig chokladsmak och krämighet.
Perfekt för chokladälskare och ett oemotståndligt veganskt alternativ till traditionella brownies.
Total tid: 1 timme
Portioner: 8 portioner
Ingredienser
Vispad chokladganache
- 100 g mörk choklad mejerifri, hackad eller pellets
- 100 g kokosgrädde
- 1 msk ljus eller mörk sirap
- 1 nypa flingsalt
Brownie
- 2 dl strösocker
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 1 dl rostade och skalade hasselnötter
- 4 dl dinkelmjöl
- 2 dl hasselnötsmjöl
- 1.5 dl kakao
- 2 krm vaniljpulver
- 1 dl starkt kallt kaffe
- 1 nypa flingsalt
- 2 dl rapsolja
- 1 dl växtbaserad dryck tex havredryck
Instruktioner
Vispad ganache
- Lägg allt i en kastrull och värm upp försiktigt under omrörning tills chokladen smälter. Ta av från plattan, låt svalna och ställ i kylen ett par timmar tills den svalnat helt och är kall. Vispa upp och lägg i spritspåse med valfri tyll.
Brownie
- Värm ugnen till 200 grader över- och undervärme.
- Rör ihop alla ingredienser till en slät smet.
- Klä en springform 18-20 cm eller en avlång brödform med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 12-20 minuter. Tiden är olika beroende på din ugn! Brownien ska vara lite gungig när den är klar. Låt svalna och ställ i kylen för att sätta sig. Helst över natten, men det går bra med ett par timmar också.
- Skär brownien i bitar och spritsa chokladganachen på. Servera!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!