Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vaniljkräm

Inga röster än
Vaniljkräm

En hemgjord vaniljkräm är otroligt gott! Krämen är söt och har en mild, rund smak.

Vaniljkräm passar bra till många olika bakverk som tårtor, bakelser och desserter. Den kan också användas som fyllning i bakverk eller bara ätas som den är.

Vaniljkrämen är enkel att göra och ett måste för den som gillar att baka!

Fler goda recept:

Vaniljkräm | Receptskatt
Total tid: 20 minuter
Portioner: 1 sats
Kalorier: 816kcal
Författare: Liisa Savolainen

Ingredienser

Instruktioner

  • Mät upp mjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp.
  • Blanda socker, maizena, lite salt och äggulor i en bunke, rör om till en smet.
  • Häll mjölken över äggsmeten under omrörning. Häll sedan tillbaka smeten i kastrullen och sätt tillbaka den på plattan på medelhög värme. Låt smeten tjockna, men var noga med omrörning!
  • Ta bort kastrullen från värmen. Låt sedan smöret smälta ner i krämen, lättast om du delar det i småbitar.

Näringsinnehåll

Kalorier: 816kcal | Carbohydrates: 89g | Protein: 9g | Fat: 50g | Mättat fett: 31g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 2g | Kolesterol: 170mg | Natrium: 419mg | Kalium: 392mg | Fiber: 0,02g | Socker: 87g | Vitamin A: 1698IU | Kalcium: 324mg | Järn: 0,1mg
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg