Tiramisu-Brownie
1
Tiramisu-Brownie är den perfekta kombinationen för dig som älskar både tiramisu och brownie!
Denna dessert har en fyllig chokladig brownie som bas, toppad med en silkeslen espressokräm som fångar essensen av en klassisk tiramisu.
Chokladen ger en fyllig och kladdig struktur medan kaffet ger en djup, aromatisk ton som lyfter smaken till nya höjder.
En dessert som smälter i munnen och ger en fantastisk kontrast mellan den kraftfulla chokladsmaken och den lena kaffekrämen.
Perfekt till fika eller efterrätt!
Några andra tips på goda varianter av en klassisk brownie kommer här:
Total tid: 45 minuter
Portioner: 12 bitar
Kalorier: 591kcal
Ingredienser
Brownie
- 225 g smör
- 175 g mörk choklad
- 1 ¼ dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk espressopulver
- ½ tsk salt
- 4 st stora ägg
- 1 ½ dl brunt farinsocker
- 2 ¼ dl strösocker
- 1 tsk vaniljpasta
Espressokräm
- 250 g mascarpone
- 2 ½ dl vispgrädde
- ½ dl strösocker
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 tsk espressopulver
- 2 tsk amaretto valfritt
- Kakao att pudra över
Instruktioner
Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i kastrull på medelhög värme och hacka chokladen i små bitar. Ta bort smöret från plattan när det smält och tillsätt chokladen. Rör om så att chokladen smälter och ställ åt sidan.
- Vispa ägg, farinsocker, strösocker & vaniljpasta i ett par minuter i en annan bunke.
- Tillsätt smör – och chokladblandningen i äggblandningen och blanda om. Avsluta med att tillsätta mjölblandningen och rör om tills det precis går ihop till en smet.
- Grädda i ca 20-25 min i valfri form med bakplåtspapper i botten och på kanter (kvadratisk, rektangulär eller rund). Jag använde en kvadratisk form a 20×20 cm. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.
- Låt kakan svalna helt innan du gör kaffekrämen!
- Jag tycker kakan blir som allra godast (+ lättast att skära fina bitar) om man gör den dagen innan man ska äta den och ställer den i kyl över natten. Gör dock krämen samma dag ❤️🔥
Espressokräm
- Vispa mascarpone & grädde i ca 1 min.
- Tillsätt resterande ingredienser och vispa ett par minuter till. Krämen ska vara tillräckligt fast och stabil så att den inte rinner över kanten på brownien.
- Bred ut krämen på brownien och jämna till kanterna.
- Pudra över kakao. Skär i bitar.
- Ät och njut!!! 🦦
Näringsinnehåll
Kalorier: 591kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 7g | Fat: 37g | Mättat fett: 23g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 79mg | Natrium: 192mg | Kalium: 333mg | Fiber: 6g | Socker: 41g | Vitamin A: 910IU | Kalcium: 92mg | Järn: 4mg
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!