Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tekakor

Inga röster än
Tekakor

Tekakor är mjuka och luftiga bröd som är perfekta för frukost eller mellanmål. De är lätta att baka och har en mild, lite söt smak som passar bra med både smör, ost och marmelad. Med sin mjuka konsistens är de särskilt omtyckta av både barn och vuxna – perfekta att njuta av nybakade direkt från ugnen.

Fler goda bröd:

Tekakor | Receptskatt
Total tid: 1 timme 50 minuter
Portioner: 16 stycken
Författare: Annika Hansson

Ingredienser

Instruktioner

  • Smula ned jästen i bakbunken.
  • Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken.
  • Tillsätt sirap, salt och all rågsikt och låt maskinen gå i ca 8 minuter.
  • Vetemjölet tillsätter du lite i taget tills du fått en bra konsistens.
  • Låt degen jäsa i 40 minuter under en bakhandduk.
  • Dela degen i 16 delar och forma till tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt tekakorna jäsa under en bakhandduk i 30 minuter innan du kör in dem i ugnen.
  • Grädda i 10 minuter på 250 grader.

Anteckning

Att tänka på:
1. Låt inte mjölken bli varmare än 37 grader.
2. Tillsätt lite mjöl åt gången, hellre en för lös deg än en för torr.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg