Suzanne Reuters hallonkaka
Suzanne Reuters hallonkaka från Över Atlanten, även av henne kallad Sveriges godaste kaka eller Atlantenkaka, är det inte många som har missat nu. Receptet har efterfrågats friskt och vi ska inte vara dom som är dom, för här hittar ni receptet på denna riktigt goda hallonkaka.
Är det Sveriges godaste kaka? Ja, när Suzanne Reuter och gänget var ute på sitt äventyr Över Atlanten, så kan jag verkligen förstå att dom tyckte att det var en helt magisk kaka, och ja, den är fantastiskt god, men att det ska vara Sveriges godaste kaka, det vet jag inte egentligen. Jag kan tänka mig att det finns en hel del hallonkakor där ute som är minst lika goda egentligen.
Men, är det en god kaka? Ja, helt klart, det är inget snack om saken, det är en grymt god kaka som Suzanne Reuter bjöd på, inga tvivel.
När vi bakade denna för att testa så tog vi det hela ytterligare ett steg och serverade kakan med lite hemlagad vaniljglass. Riktigt gott tillsammans. Du kan även servera den med en hemgjord vaniljsås om du vill.
Utrustning
- Springform 24 cm
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 st ägg
- 50 gr smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 250 gr frysta hallon halvtinade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda ihop alla de övriga ingredienserna i en bunke. Använd en vanlig slev eller sked.
- Rör ner smöret i blandningen. Det ska INTE vispas.
- Smörj springformen och fördela smeten/degen i den.
- Fördela hallonen ovanpå.
- Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills det att kakan har fått fin färg.
- Ta ut kakan och låt den svalna. Ska du servera den med glass eller vaniljsås så kan den med fördel vara ljummen vid servering.
Ska göra Sveriges godaste kaka vid tillfälle och bjuda barn och barnbarn på den😋
Perfekt!!! Mycket god och lätt att baka!
Ja, den är otroligt lätt att baka! Perfekt kaka att baka när man åker över Atlanten. 🙂
Har bakat den många gånger men med blåbär. Min tidigare svärmor lärde mig att göra den i gjutjärnspannan och det blev en favorit ❤️
Testar att göra den i airfryern, sänker till 170 grader och börjar med 20 min.
Gjorde precis som receptet, men den pöste inte upp trots bakpulver i.
Vispade du eller rörde du ihop ingredienserna? Använde du ekologiskt bakpulver? För det har mycket sämre effekt.
Gjort denna, och den blev mycket god 😋
Min mamma gjorde något liknande kaka på 70-80-talet. Kallade den då för hastkaka. Ett säkert kort, när “tanterna” skulle komma på kaffe.
Kakan blev ej bra. Använde djupfrysta hallon. Läste i ett annat recept att hallonen skulle vara halvtinade🤔
När vi bakade den så hade vi frusna hallon, jag har lagt till att dom kan vara halvtinade nu, men jag tror inte att det gör nån större skillnad.
Vad var det som inte blev bra för dig?
Det står ju halvtinade hallon🙈
Kakan gräddades inte i mitten, vad är felet
Vet inte om det är min ugn som är felet men så blir det för mig med, men nu gör jag följande: kör 175g 30min och ökar sen till 200g och kör ytterligare 15min. Blir perfekt
Tillsatte en mosad banan samt 1 dl hackade mandlar o hasselnötter. Körde kakan i 40 minuter.
Mycket god! Hade ca 400 g hallon och serverade med chokladglass