Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Stenkaka med brynt smör och chokladgrädde

5 av 1 röst
Stenkaka med brynt smör och chokladgrädde

Stenkaka med brynt smör och chokladgrädde är en härligt enkel och god kaka som passar perfekt för att överraska vid fikastunden.

Det brynta smöret ger en rik och nötig smak medan chokladgrädden gör kakorna extra lyxiga och krämiga. Det bästa är att de är så enkla att göra, vilket gör dem perfekta både till vardags och helg, oavsett om man vill bjuda på fika på jobbet eller hemma.

En kaka som både imponerar och är njutbar för alla – ett härligt sätt att göra fikapausen lite extra speciell!

Fler goda kakor:

Stenkaka med brynt smör och chokladgrädde | Receptskatt
Total tid: 30 minuter
Portioner: 20
Författare: Katarina

Ingredienser

Fyllning:

Instruktioner

  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret och bryn det lite.
  • Dra av kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser.
  • Blanda till en lite fastare smet.
  • Häll smeten på plåten och bred ut den så att den blir rektangulär (går även göra den rund).
  • Grädda i ca 8-10 minuter.
  • Ta ut och låt svalna helt.

Fyllning:

  • Vispa grädde samt smält chokladen och rör sedan ihop.
  • Dela kakan på mitten när den har svalnat och bred ut grädden på ena halvan. Lägg sedan andra halvan ovanpå.
  • Låt kakan stå i kylskåpet i ca 1-2 dygn.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

2 kommentarer till “Stenkaka med brynt smör och chokladgrädde”

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg