Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Stekt falukorv med senapssås

Inga röster än
Stekt falukorv med senapssås

Stekt falukorv med senapssås är en svensk klassiker som förenar enkelhet och god smak.

Den klassiska falukorven steks gyllene för att få en härlig yta som smälter i munnen. Senapssåsen, som är en krämig blandning av grädde och senap med en hint av sötma, kompletterar falukorvens smak perfekt.

Denna rätt är snabb att laga och omtyckt av både barn och vuxna. Servera gärna med kokt potatis och en krispig sallad för en komplett måltid som passar både till vardag och helg.

Andra goda korvrecept att testa

Ugnsgratinerad falukorv
Korv stroganoff med dill
Korvgryta

Stekt falukorv med senapssås | Receptskatt
Total tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk skånsk sötstark senap
  • 1 msk grönsaksfond
  • 3 msk finhackad persilja eller 2msk torkad dragon
  • Salt och peppar efter smak
  • 600 g falukorv

Instruktioner

  • Smält smöret i en gryta/stekpanna.
  • Tillsätt övriga ingredienser (Vill du ha en senapssås som passar till ex. falukorv eller fisk, använd persilja. Vill du ha en som passar till fläskfilé eller viltkött, använd dragon.)
  • Låt sedan såsen puttra på låg värme och reducera ned till önskad konsistens och smak. Vispa mellan varven och smaka av.
  • Sist smaka av med salt & peppar.
  • Under tiden som du gör såsen så kan du steka falukorven i smör.
  • Servera gärna med kokt potatis eller potatismos.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg