Spenatsoppa med ägghalvor
0
Spenatsoppa med ägghalvor är en riktig klassiker – enkel, nyttig och snabb att laga.
Färsk eller fryst spenat får puttra tillsammans med lök och grönsaksbuljong, vilket ger soppan en fyllig, grön smak.
Runda av med grädde för extra krämighet, och smaka av med salt, peppar och en hint muskot.
Servera soppan med halverade ägg för protein och extra textur. Ett näringsrikt och mättande alternativ för en värmande måltid.
Andra goda soppor att värma dig med
Soppa med köttfärs och rotfrukter
Lasagnesoppa
Blåmusselsoppa
Potatis- och purjolökssoppa
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
- 400 g fryst hackad spenat
- 5 dl vatten
- 2 st tärningar grönsaksbuljong
- 3 dl grädde
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk chilipulver
- 4 st ägg
- 1 tsk riven muskotnöt
- 2 msk citronsaft
- 2 msk olivolja extra virgin
- Flingsalt
- Nymalen svartpeppar & vitpeppar
Instruktioner
- Tina spenaten i ett durkslag. Koka äggen i ungefär 6 min.
- Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar, spenaten & chilipulver. Låt puttra i 15 min.
- Tillsätt grädde och låt sjuda i ytterligare 10 min.
- Servera soppan med halverade ägg & ett ostgratinerat bröd.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!