Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Spenatsoppa med ägghalvor

Inga röster än
Spenatsoppa med ägghalvor

Spenatsoppa med ägghalvor är en riktig klassiker – enkel, nyttig och snabb att laga.

Färsk eller fryst spenat får puttra tillsammans med lök och grönsaksbuljong, vilket ger soppan en fyllig, grön smak.

Runda av med grädde för extra krämighet, och smaka av med salt, peppar och en hint muskot.

Servera soppan med halverade ägg för protein och extra textur. Ett näringsrikt och mättande alternativ för en värmande måltid.

Andra goda soppor att värma dig med

Soppa med köttfärs och rotfrukter
Lasagnesoppa
Blåmusselsoppa
Potatis- och purjolökssoppa

Spenatsoppa med ägghalvor | Receptskatt
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Tina spenaten i ett durkslag. Koka äggen i ungefär 6 min.
  • Finhacka gul lök & vitlök. Hetta upp en stor kastrull/gryta med olivolja. Fräs löken mjuk.
  • Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar, spenaten & chilipulver. Låt puttra i 15 min.
  • Tillsätt grädde och låt sjuda i ytterligare 10 min.
  • Smaka av med citronsaft, muskotnöt, salt & peppar.
  • Servera soppan med halverade ägg & ett ostgratinerat bröd.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg