Soppa med köttfärs och rotfrukter
3
Innehåll
Soppa med köttfärs och rotfrukter är en värmande och mättande rätt, perfekt för kyligare dagar. Köttfärsen bryns och kokas sedan ihop med rotfrukter som morötter, rättika, vitkål och purjolök, vilket ger en smakrik och fyllig soppa.
Denna rustika soppa är enkel att göra och blir snabbt en familjefavorit som både värmer och mättar. Servera gärna med en bit bröd!
Fler matiga recept:
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- ca. 500 g nötfärs
- 1 rättika tärnad
- 1 stor morot skalad och tärnad
- ½ purjolök skivad
- ½ vitkål strimlad
- 3-4 potatisar skalade och tärnade
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- 400 g krossade tomater
- 7 dl köttbuljong
- 3 msk soja
- salt
- peppar
Instruktioner
- Tärna och skiva alla rotfrukter.
- Bryn köttet och tillsätt salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver.
- Blanda allting.
- Häll på tomater, soja och buljong.
- Låt sjuda under lock cirka 15-20 minuter så att allt mjuknat.
- Servera med toppad persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!