Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smashad potatissallad

Inga röster än
Smashad potatissallad

Smashad potatissallad som blivit en het TikTok-trend kan man variera hur mycket som helst och här är min egen variant.

Det är en potatissallad som skiljer sig på en del sett från en vanlig traditionell potatissallad då man gör potatisen riktigt krispig i ugnen. Detta gör att man får en krispig potatis istället för bara mjuka tärningar.

Smashad potatissallad | Receptskatt

Den här smashade potatissalladen måste ni bara testa, jag kan nästan lova att det kommer bli en favorit och något att ha till alla grillkvällar under sommaren.

Total tid: 2 timmar
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 494kcal
Författare: Receptskatt

Utrustning

  • Stor kastrull
  • Bakplåtspapper
  • Stor bunke

Ingredienser

Till potatisen

Till dressingen

Valfritt

  • 2-3 dl krispig sallad strimlad

Instruktioner

Potatisen

  • Koka potatisen i saltat vatten.
    Smashad potatissallad | Receptskatt
  • Häll av vattnet och låt potatisen svalna lite.
  • Ta fram en plåt med bakplåtspapper och lägg ut potatisen med lite mellanrum och tryck ut dom med något så att dom blir platta. Jag använde undersidan av en glasburk.
    Smashad potatissallad | Receptskatt
  • Salta och peppra lite och häll lite olivolja över.
  • Ställ in i ugnen på 225°C i cirka 40 minuter. Se till att ha koll på potatisen i ugnen så att dom inte bränns vid.
  • När potatisen är krispig tar du ut den och låter den svalna.
    Smashad potatissallad | Receptskatt

Dressingen

  • Under tiden som du har potatisen i ugnen så kan du göra dressingen.
  • Tillsätt alla ingredienser i en bunke.
    Smashad potatissallad | Receptskatt
  • Blanda ihop och smaka av med salt och peppar.
    Smashad potatissallad | Receptskatt
  • Ställ kallt så länge i väntan på potatisen.

Blanda ihop

  • När potatisen har svalnat lite så kan du bryta ner den i lite mindre bitar.
    Smashad potatissallad | Receptskatt
  • Strimla salladen och se till att den är riktigt krispig. Absolut bäst är att lägga den i iskallt vatten en stund och använda en salladsslunga för att få bort allt vatten. Då får man riktigt krispig sallad.
  • Blanda nu ihop alla ingredienser i en stor bunke och sedan är det bara att servera.
    Smashad potatissallad | Receptskatt

Anteckning

Jag har valt att använda lite krispig sallad i min smashade potatissallad och det är för att jag vill ha ytterliga en textur i det hela. Du kan självklart välja att inte ha sallad i, men testa gärna.
Några andra tips på smaksättare att variera din smashade potatissallad med:
  • Hackade oliver
  • Hackad kapris
  • Hackad saltgurka
  • Soltorkade tomater
Ja, det går ju att hitta på massor av goda smaksättare för att variera salladen, så testa dig fram.

Näringsinnehåll

Kalorier: 494kcal | Carbohydrates: 48g | Protein: 7g | Fat: 31g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 12g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,05g | Kolesterol: 47mg | Natrium: 199mg | Kalium: 1213mg | Fiber: 6g | Socker: 5g | Vitamin A: 713IU | Vitamin C: 52mg | Kalcium: 106mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg