Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Salsicciapasta

Inga röster än
Salsicciapasta

Salsicciapasta är en smakrik och mättande pastarätt som kombinerar den saftiga smaken av salsiccia, en italiensk färskkorv, med en krämig och kryddig sås.

Korven bryns och smulas sönder innan den blandas med lök, vitlök, tomater och lite grädde för att skapa en fyllig sås som omfamnar pastan.

Denna rätt är både enkel att laga och full av smak, vilket gör den till en perfekt vardagsmiddag med en touch av Italien.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 404kcal
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen under tiden som du gör själva såsen.
  • Värm upp olivolja i en panna. Fräs gul lök så den blir mjuk. Utan att ta färg.
  • Vrid upp värmen & tillsätt salsicciafärsen. Stek så den får färg.
  • Mortla fänkålsfröna och låt det fräsa med i 1 minut.
  • Tillsätt de passerade tomaterna, skölj ur förpackningen med kallt vatten och tillsätt det med tillsammans med matlagningsgrädden.
  • Låt såsen puttra tills pastan är klar. Smaka av med salt & peppar. Späd med pastavatten ifall du tycker såsen är för tjock.
  • Vänd ner pastan och toppa med riven parmesan & fina basilikablad. Servera direkt.

Näringsinnehåll

Kalorier: 404kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 12g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 29mg | Natrium: 155mg | Kalium: 496mg | Fiber: 4g | Socker: 7g | Vitamin A: 583IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 73mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg