Salsicciapasta
1
Salsicciapasta är en smakrik och mättande pastarätt som kombinerar den saftiga smaken av salsiccia, en italiensk färskkorv, med en krämig och kryddig sås.
Korven bryns och smulas sönder innan den blandas med lök, vitlök, tomater och lite grädde för att skapa en fyllig sås som omfamnar pastan.
Denna rätt är både enkel att laga och full av smak, vilket gör den till en perfekt vardagsmiddag med en touch av Italien.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 404kcal
Ingredienser
- 300 g pasta av valfri sort
- 1 msk olivolja extra virgin
- 5 st färska salsicciakorvar färsen utplockad ur fjälstret
- 4 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st gula lökar finhackade
- 1 msk fänkålsfrön
- 400 g passerade tomater
- 2 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- Salt efter smak
- Peppar efter smak
- Färsk basilika
- Riven parmesan/grana padano
Instruktioner
- Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen under tiden som du gör själva såsen.
- Vrid upp värmen & tillsätt salsicciafärsen. Stek så den får färg.
- Mortla fänkålsfröna och låt det fräsa med i 1 minut.
- Tillsätt de passerade tomaterna, skölj ur förpackningen med kallt vatten och tillsätt det med tillsammans med matlagningsgrädden.
- Vänd ner pastan och toppa med riven parmesan & fina basilikablad. Servera direkt.
Näringsinnehåll
Kalorier: 404kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 12g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 29mg | Natrium: 155mg | Kalium: 496mg | Fiber: 4g | Socker: 7g | Vitamin A: 583IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 73mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!