Saffranscookies
3
Innehåll
Här kommer receptet på dessa goda julcookies med smak av saffran, apelsin, vit choklad och pistagenötter.
Dessa julcookies är fulla av härliga smaker som passar perfekt till julen! Kombinationen av saffran, apelsin, vit choklad och pistagenötter gör kakorna både lyxiga och festliga. Den gyllene saffranssmaken blandas med frisk apelsin och den söta, krämiga vita chokladen, medan pistagenötterna ger en härligt nötig crunch. Perfekta att bjuda på vid julfikat eller att ge bort som en ätbar gåva under julen. En riktig smakupplevelse i varje tugga!
Fler juliga recept:
Total tid: 30 minuter
Ingredienser
- 125 g vit choklad
- 50 gr osaltade pistagenötter
- 0,5 g saffran
- 1,5 dl råsocker
- 75 g smör
- 1 apelsin
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 1 krm salt
- 0,5 tsk bakpulver
Instruktioner
- Grovhacka choklad och nötter.
- Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en del av sockret.
- Vispa ihop alla ingredienser förutom chokladen och nötterna, blanda sedan i chokladen och nötterna i kaksmeten.Dela smeten i två delar och rulla till två knubbiga längder.
- Plasta in och låt ligga minst 1 1/2 timme i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram rullarna och skär dem i 1/2-1 centimeter tjocka skivor.
- Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter eller tills de precis fått lite färg i kanterna men fortfarande ljusa, då blir de sega och goda.
- Vill man ha dem knaprigare låter man de vara nån minut till i ugnen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!