Ryttarkaka
0
Ryttarkaka är en klassisk, älskad kaka som alltid går hem hos både stora och små. Den består av en härligt mjuk chokladbotten, som är både saftig och rik på smak. Ovanpå ligger ett generöst lager kokostosca, som ger en söt, krämig och knaprig kontrast till den mjuka kakan.
Kombinationen av choklad och kokos är en oslagbar duo som gör kakan smått oslagbar!
Det bästa med Ryttarkakan är att den är enkel att baka, men ändå en riktig succé. Den är perfekt för både vardagsfika och kalas. En riktig familjefavorit, helt enkelt!
Fler kakor med tosca:
Total tid: 35 minuter
Portioner: 12 bitar
Ingredienser
Kaka:
- 90 g smör
- 1 msk kaffe
- 100 g mörk choklad
- 2 ägg
- 200 g strösocker 2,25 dl
- 18 g kakao 3 msk
- 1 tsk salt
- 105 g vetemjöl 1,75 dl
Tosca:
- 40 g smör
- 90 g strösocker 1 dl
- 0,75 dl vispgrädde
- 60 g sirap 0,5 dl
- 100 g riven kokos
Instruktioner
Kaka:
- Sätt ugnen på 180 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull på medelhög-hög värme. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt kaffet och smält ner chokladen.
- Klä en form som är ca 20×25 med bakplåtspapper och häll i kaksmeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Tosca:
- Koka upp alla ingredienser till toscan (utom kokosen). Låt puttra någon minut och rör sedan i kokos.
- Bred försiktigt ut toscan över kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter.
- Ta ut, låt svalna lite och skär sedan upp i bitar.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!