Rostad tomatsoppa
0
Rostad tomatsoppa är en smakrik och fräsch soppa som lyfter fram tomaternas naturliga sötma och fyllighet. Genom att rosta tomater tillsammans med vitlök och paprika i ugnen får soppan en djup och karamelliserad smak.
Tillsätt lite färsk basilika och en skvätt grädde för extra fyllighet, eller servera den som den är för en lätt och hälsosam måltid. Perfekt som förrätt, lunch eller middag och enkel att kombinera med ett nybakat bröd eller oststavar.
Andra goda soppor
Fransk löksoppa
Spenatsoppa med ägghalvor
Mustig köttfärssoppa
Total tid: 40 minuter
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 137kcal
Ingredienser
- 2 st röda spetspaprikor
- 500 g tomater
- 1 hel vitlök
- 2 msk olivolja extra virgin
- 2 dl grädde
- 1 dl grönsaksbuljong
- 1 dl färsk basilika finhackad
- Citronsaft
- salt
- svartpeppar
𝖳𝖮𝖯𝖯𝖨𝖭𝖦:
- Grilled cheese eller klassisk varm ostmacka
- Fetaost créme fraîche eller riven parmesan
- Krutonger eller rostade pinjenötter
- Basilikablad
- Olivolja extra virgin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär och dela paprika och tomater i större bitar. Skär av botten på vitlöken så klyftorna blottas.
- Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
- Lägg över paprika och tomater i en blender/matberedare, pressa ur vitlöken från skalet. Häll på buljongen och mixa slätt.
- Slå på matlagningsgrädden och smaka av med salt och svartpeppar samt ev. lite citronsaft.
- Värm på soppan ifall den känns för tunn eller slå på mer buljong om den känns för tjock.
- Servera med valfria tillbehör.
Näringsinnehåll
Kalorier: 137kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 2g | Fat: 13g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 38mg | Natrium: 81mg | Kalium: 281mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 2109IU | Vitamin C: 15mg | Kalcium: 61mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!