Röd thai curry
Röd thai curry (eller Gaen ped som rätten också kallas) är ett riktigt gott och enkelt vardagsrecept från Thailand.
Grytan är en riktig favorit i många hem – ett enkelt, gott och snabbt recept som passar både vardag och helg. Grytan innehåller smakrika kryddor, krämig kokosmjölk och möra bitar av kyckling och är en rätt hela familjen kommer att älska. Den är perfekt för en snabb middag efter en hektisk dag, men också imponerande nog att servera vid en familjemiddag eller helgens festligheter.
Med sin balans av hetta, sötma och friska smaker är Gaen ped en rätt som passar alla smaker. Det är lätt att justera styrkan på curryn beroende på hur mycket chili du tillsätter, och den går att variera med olika grönsaker eller proteiner för att passa just din smak.
Fler goda rätter:
Ingredienser
- 1 vitlök
- 1 bit ingefära
- 1 röd paprika
- 3 kycklingfiléer
- 2 brukar kokosmjölk
- 2 msk kycklingfond
- 4 limeblad
- ca. 2 tsk socker
- ca. 3 msk röd curry beroende på önskad styrka
- 1 burk bambuskott
- fisksås
- salt
- 1 förp sockerbönor
- 1 kruka koriander
Instruktioner
- Finhacka vitlök och ingefära.
- Dela paprikan i grytbitar.
- Dela kycklingen i grytbitar.
- Fräs vitlök och ingefära i en kastrull med lite olja tills det mjuknat något.
- Slå sedan på kokosmjölk, fond, limeblad, socker och currypaste.
- Låt koka upp och tillsätt sedan kyckling.
- Låt småputtra 10-15 minuter.
- Tillsätt bambuskott och paprika, koka 10 minuter till.
- Smaka av med fisksås och salt.
- Tillsätt sockerbönor och koriander innan servering.
- Lycka till och smaklig måltid!