Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Renskavsgryta med kantareller

Inga röster än
Skapat: 12 september, 2024
Senast ändrat: 10 september, 2024
Renskavsgryta med kantareller

Denna renskavsgryta med kantareller är en riktig smakupplevelse från de svenska skogarna! Mört renskav möter de jordiga smakerna från kantareller och skapar en krämig och mustig gryta som passar perfekt under kyliga dagar. Grytan blir extra fyllig med grädde och en touch av enbär. Servera med potatis eller ris för en riktig vildmarksinspirerad middag!Renskavsgryta med kantareller | Receptskatt

Total tid: 20 minuter
Servings: 2

Ingredienser

  • 1 paket renskav eller kronhjortskav
  • 1 gul lök hackad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk kalvfond
  • kantareller efter fångst
  • några lingon
  • persilja

Instruktioner

  • Stek kantareller i torr panna och tillsätt efter ett tag smör, salt och peppar.
  • Låt renskavet tina lite halvt.
  • Stek det i en panna med smör på hög värme, dela så gott det går med en slev till mindre bitar.
  • Häll i löken.
  • Stek tills det fått lite färg.
  • Häll på grädde, soja och kalvfond.
  • Låt puttra en stund.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med kantareller, lingon och persilja.
  • Servera med potatismos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg