Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pasta al pesto

5 av 1 röst
Pasta al pesto

Pasta al pesto är en enkel men smakrik italiensk klassiker. Peston, gjord på färsk basilika, vitlök, pinjenötter, parmesanost och olivolja, blandas med nykokt pasta för en härligt aromatisk rätt. Den fräscha smaken från basilikan och den rika texturen från osten och pinjenötterna gör denna rätt till ett perfekt alternativ för både lunch och middag.

Jag passade på att servera den till mina goda vänner med lite grillad zucchini och härlig krämig burrata.

Pasta al pesto | Receptskatt
Total tid: 12 minuter
Portioner: 4 personer
Kalorier: 1414kcal
Författare: Daniel Finetto

Ingredienser

Instruktioner

Pesto

  • Mixa alla ingredienser till en fin och trevlig röra. Beroende på hur slät du vill ha den så mixar du antingen längre eller kortare tid.

Pastan

  • Koka pastan al dente i väl saltat vatten.

Montering

  • Blanda den kokta pastan med peston.
  • Lägg upp och toppa med lite burrata och grillad zucchini om du vill (så serverade jag den).

Anteckning

Jag gillar att servera pastan med mycket pesto, därav många krukor basilika. Servera gärna med en krämig burrata.

Näringsinnehåll

Kalorier: 1414kcal | Carbohydrates: 84g | Protein: 31g | Fat: 108g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 18g | Enkelomättat fett: 63g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 883mg | Kalium: 469mg | Fiber: 4g | Socker: 4g | Vitamin A: 479IU | Vitamin C: 0,5mg | Kalcium: 470mg | Järn: 3mg
per personer
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

2 kommentarer till “Pasta al pesto”

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg