Limelax med parmesanost
0
Innehåll
Limelax med parmesanost är en fräsch och smakrik rätt där syrligheten från lime möter den krämiga smaken av parmesan. Laxen tillagas i en krämig och fräsch sås med lime och ost som gör rätten både mättande och otroligt god. Servera gärna laxen med rostade grönsaker eller en lätt sallad för en lyxig, men enkel middag som passar perfekt till både vardag och fest!
Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 700 g fast potatis
- 2 krm fint salt
- 0,5 msk olivolja
- 1 krm svartpeppar
- 400 g färsk laxfilé
- 1 st lime
- 100 g parmesanost
- 3 dl vispgrädde
- 1 st gräslök
Instruktioner
- Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.
- Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter.
- Dekorera laxen med lime och lite extra riven parmesanost.
- Servera med valfritt tillbehör som t.ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!