Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Limelax med parmesanost

Inga röster än
Limelax med parmesanost

Limelax med parmesanost är en fräsch och smakrik rätt där syrligheten från lime möter den krämiga smaken av parmesan. Laxen tillagas i en krämig och fräsch sås med lime och ost som gör rätten både mättande och otroligt god. Servera gärna laxen med rostade grönsaker eller en lätt sallad för en lyxig, men enkel middag som passar perfekt till både vardag och fest!

Limelax med parmesanost | Receptskatt
Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Sandra Svensson

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär laxen i portionsbitar om du har hel färsk lax. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
  • Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.
  • Riv limeskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet limeskal, 1 tsk limesaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter.
  • Dekorera laxen med lime och lite extra riven parmesanost.
  • Servera med valfritt tillbehör som t.ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg