Pannacotta med passionstäcke och tonkaböna
1
Pannacotta med passionstäcke och tonkaböna är en sofistikerad dessert med både krämighet och exotiska smaker.
Den lena pannacottan får en subtil, aromatisk ton av tonkaböna, som ger inslag av vanilj och mandel. På toppen ligger ett vackert passionstäcke, gjort av färsk passionsfrukt som tillför en syrlig och fruktig kontrast till den mjuka basen.
Kombinationen av den söta, milda pannacottan och passionsfruktens friska smak ger en balanserad dessert som både är lätt att göra och imponerande att servera.
Fler goda recept:
Total tid: 8 timmar 15 minuter
Ingredienser
Pannacotta:
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 2 tonkabönor
Passionstäcke:
- 0,75 dl passionsfruktsjuice
- 1,5 gelatinblad
- 2,5 msk florsocker
Dekoration:
- Oxalis hittas bland örter i större mataffärer
Instruktioner
Pannacotta:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
- Sjud, inte koka, på låg värme i ungefär 3 min medan du rör om (om det kokar kan det förstöra gelatinets egenskaper och då stelnar inte pannacottan).
- Ta av kastrullen från plattan och ta bort tonkabönorna.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
- Lägg i kastrullen och rör om så att du ser att gelatinet smält.
- Portionera ut i skålar, glas eller vad du känner för.
- Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 4 h, gärna längre.
Passionstäcke:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
- Värm juicen i en kastrull, vispa i florsocker.
- Krama ur gelatinbladen, lägg i kastrullen, rör tills det smält.
- Häll över till en annan behållare och låt svalna 30 min.
- Häll blandningen över pannacottan och låt stelna i kyl ytterligare 4 timmar.
Dekoration:
- Dekorera med blad av oxalis.
- Tips! Undersidan av bladen är ännu finare än ovansidan!
per För 4 glas/skålar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!