Öppen lasagne med lax och Sandefjordsås
0
Denna öppna lasagne med lax och Sandefjordsås är en elegant och smakrik variant av den klassiska lasagnen.
Stekt lax varvas med lasagneplattor och en len Sandefjordsås, gjord på smör, grädde och citron, vilket ger en smakrik och fyllig smak.
Grönsaker som spenat eller sparris kan adderas för extra friskhet.
Den öppna presentationen gör rätten både vacker och enkel att servera, perfekt för en lyxig middag.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 2 portioner
Kalorier: 883kcal
Ingredienser
- 4 st torra lasagneplattor
- 2 st portionsbitar lax
- Sparris
Sandefjordsåsen
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl grädde
- 100 g smör
- Röd stenbitsrom
- Salt och peppar
- Färsk dill
- Gräslök
- Citron
Instruktioner
- Stek laxen i smör. Salta och peppra. Varmhåll den i ugnen tillsammans med tallriken.
- Koka upp saltat vatten.
- Börja sedan med Sandefjordsåsen( se tillvägagångssätt nedan).
- Lägg ner lasagneplattorna och koka tills dom är mjuk men ändå al dente.
- Stek upp sparrisen snabbt.
- Vid uppläggning ta fram din varma tallrik.
- Varva pastan , lax och sås.
- Toppa med räkor, rom, dill och sparris.
- Smaklig måltid 💚
Sandefjordsåsen
- Häll vispgrädden i en kastrull och värm upp på medelvärme. Låt den inte koka.
- Tillsätt créme fraiche och låt det smälta ner i grädden.
- Lägg ner bitar av smör, lite i taget så det smälter i såsen. Koka inte.
Näringsinnehåll
Kalorier: 883kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 38g | Fat: 79g | Mättat fett: 44g | Fleromättat fett: 7g | Enkelomättat fett: 21g | Transfett: 2g | Kolesterol: 287mg | Natrium: 426mg | Kalium: 1024mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 2606IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 124mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!