Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotsmuffins med cheesecakefyllning

Inga röster än
Morotsmuffins med cheesecakefyllning

Morotsmuffins med cheesecakefyllning är en ljuvlig kombination av saftiga morotskakor och krämig cheesecake. Muffinsbasen består av rivna morötter, kanel och en hint av vanilj, vilket ger en fyllig, söt smak och härlig textur. Den gömda kärnan av len cheesecakefyllning adderar en underbar kontrast med sin krämighet och milda syra. Tillsammans skapar de en perfekt balans mellan kryddiga och fräscha smaker. Perfekta att servera till fika eller som en speciell efterrätt som både överraskar och imponerar!

Morotsmuffins med cheesecakefyllning | Receptskatt
Total tid: 40 minuter
Portioner: 12 muffins
Författare: Diana Elsherbiny Elsherbiny

Ingredienser

Muffins:

Cheesecakefyllning:

Instruktioner

Muffins:

  • Värm ugnen till 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Vispa ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, muskotnöt och salt i en medelstor skål.
  • Blanda strösocker, farinsocker, olja, ägg och vaniljextrakt (eller vaniljpulver) i en stor skål tills smeten är jämn.
  • Rör i de rivna morötterna.
  • Tillsätt de torra ingredienserna gradvis i äggblandningen och blanda tills allt precis har gått ihop.

Cheesecakefyllning:

  • Vispa färskosten med strösocker tills blandningen är slät och krämig.
  • Tillsätt ägget och vaniljextraktet (eller vaniljpulver, och vispa tills allt är väl blandat.

Muffins forts:

  • Fyll varje muffinsform med lite muffinssmet, ungefär en tredjedel.
  • Lägg en klick cheesecakefyllning ovanpå muffinssmeten. Täck fyllningen med mer muffinssmet tills formarna är fyllda till tre fjärdedelar.
  • Använd en tandpetare eller kniv för att försiktigt virvla ihop fyllningen med muffinssmeten för en marmorerad effekt.
  • Du kan även göra några muffins med cheesecakefyllningen bara på toppen. Detta gör du efter att du har gräddat muffinsen i ugnen.
  • Alternativ 2 är att du gör ett litet hål och spritsar i cheesecakefyllningen inuti muffinsen efter att du har gräddat muffinsen.
  • Grädda muffinsen i 20-25 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren och muffinsen har fått en gyllenbrun färg. Låt muffinsen svalna i plåten i 5 minuter innan du flyttar över dem till ett galler för att svalna helt.
  • Njut av muffinsen varma eller i rumstemperatur. Perfekt till eftermiddagsfika!
per muffins
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg