Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotskaka

Inga röster än
Morotskaka

Morotskaka är en saftig och kryddig favorit, perfekt för fikastunden! Den görs med rivna morötter och morotspuré som ger kakan en härlig mjukhet och sötma. Kakan smaksätts ofta med kanel och ibland lite ingefära eller muskot, vilket ger en varm och aromatisk ton.

När kakan gräddats och svalnat toppas den med en krämig frosting av färskost, florsocker och vanilj, som ger en perfekt kontrast till den kryddiga kakan. Toppa gärna med hackade nötter eller lite extra riven morot för dekoration. Morotskaka är lika god som enkel att baka!

Fler härliga bakverk:

Morotskaka | Receptskatt
Total tid: 1 timme 15 minuter
Portioner: 15 bitar
Författare: Klara

Ingredienser

Kaka:

Frosting:

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 150 grader varmluft (160 grader vanlig) och klä en form 25×25 med bakplåtspapper.
  • Skala morötterna. Hacka 1/3 av dem och koka i ca 10 minuter. Finriv resterande mängd.
  • Vispa ägg och socker riktigt poröst, fluffigt och vitt, minst 5 minuter.
  • Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ner i äggfluffet. Vänd ihop.
  • Mixa de kokta morötterna till en puré. Vänd ner olja, puré och rivna morötter i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 40 min. Låt svalna helt.

Frosting:

  • Vispa ihop alla ingredienser till frosting till en fluffig konsistens.
  • Bred över kakan och njut!
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg