Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotscheescake

Inga röster än
Morotscheescake

Morotscheescake bestående av en saftig morotskaka, ett lager bakad cheesecake, färskostfrosting och salt kolasås, himmel så gott!

Den här tårtan blir som allra godast när den har fått stå någon dag och gottat till sig. Så den passar perfekt att förbereda.

Baka botten dagen innan montering så den hinner sätta sig. Även cheesecaken kan göras dagen innan.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 8
Kalorier: 1108kcal

Utrustning

  • 1 form, 20 cm i diameter

Ingredienser

Morotskaka:

Fyllning:

Frosting:

Salt kolasås:

Instruktioner

Morotskaka:

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda ihop i en bunke alla torra ingredienser.
  • Bland ner olja och morötter i äggvispet. Vänd ner de torra ingredienserna.
  • Häll smeten i en form täckt med bakplåtspapper.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 60-75 minuter beroende på form och ugn. Låt kallna helt och dela sedan kakan i två delar.

Fyllning:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa ihop färskost, creme fraiche, socker och mjöl fluffigt i en bunke.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa sakta ner dem.
  • Klä en 20 cm form med aluminiumfolie och häll i smeten.
  • Placera en långpanna nederst i ugnen med vatten.
  • Grädda cheesecaken snäppet under mitten i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den precis stelnat.
  • Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter. Låt kallna och sätta sig helt.

Frosting:

  • Vispa smöret 5 minuter.
  • Tillsätt florsockret och vispa lite till.
  • Vispa i kall färskost och vaniljsocker och vispa till en jämn frosting.
  • Vispa i lite grädde om så önskas.

Montering:

  • Dela den kalla botten i två delar. Bred på lite av frostingen på den understa delen.
  • Placera cheesecakelagret ovanpå.
  • Lägg på den andra bottendelen och täck sedan hela tårtan med frostingen.
  • Låt stå några timmar, helst över natten innan servering.

Salt kolasås:

  • Smält sockret till en gyllenbrun karamell i en kastrull under omrörning på medelvärme. Ta av från värmen.
  • Häll försiktigt i grädden och sedan smöret.
  • Tillsätt salt efter önskemål. Låt sedan svalna helt.
  • Häll sedan kolasåsen över tårtan.
  • Jag spacklade tårtan med en liten kant runt om så att kolasåsen hölls ”innanför” frostingen.

Näringsinnehåll

Kalorier: 1108kcal | Carbohydrates: 122g | Protein: 10g | Fat: 67g | Mättat fett: 30g | Fleromättat fett: 8g | Enkelomättat fett: 25g | Transfett: 1g | Kolesterol: 230mg | Natrium: 522mg | Kalium: 201mg | Fiber: 1g | Socker: 102g | Vitamin A: 1735IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 123mg | Järn: 2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg