Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mjuk pepparkaka med tosca

Inga röster än
Mjuk pepparkaka med tosca

Mjuk pepparkaka toppad med mandeltosca, ljuvligt gott! Den här kakan går bra att baka nån dag i förväg, förvara den övertäckt i rumstemperatur.

Det här är en underbart saftig och kryddig kaka, perfekt för julens alla fikastunder! Den klassiska mjuka pepparkakan får en härligt knäckig mandeltosca som topping. Toscan görs på smör, socker, grädde och mandelspån som ger kakan ett härligt crunch och en söt, karamellaktig smak.

Fler juliga recept:

Total tid: 45 minuter
Portioner: 8
Författare: Receptskatt

Utrustning

  • Springform 22 cm

Ingredienser

Mjuk pepparkaka:

Tosca:

Instruktioner

Mjuk pepparkaka:

  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vänd sedan ner det smälta smöret, de torra ingredienserna, gräddfilen och lingonsylten växelvis till en slät smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 175 grader på nedersta falsen i ca 23-25 minuter beroende på ugn och form.

Tosca:

  • Sjud ihop alla ingredienser i en kastrull på spisen.
  • Bred på toscasmeten direkt när du tagit kakan ur ugnen och grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen tills toscan fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

1 response to “Mjuk pepparkaka med tosca”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg