Mjuk pepparkaka med tosca
1
Mjuk pepparkaka toppad med mandeltosca, ljuvligt gott! Den här kakan går bra att baka nån dag i förväg, förvara den övertäckt i rumstemperatur.
Det här är en underbart saftig och kryddig kaka, perfekt för julens alla fikastunder! Den klassiska mjuka pepparkakan får en härligt knäckig mandeltosca som topping. Toscan görs på smör, socker, grädde och mandelspån som ger kakan ett härligt crunch och en söt, karamellaktig smak.
Fler juliga recept:
Total tid: 45 minuter
Portioner: 8
Utrustning
- Springform 22 cm
Ingredienser
Instruktioner
Mjuk pepparkaka:
- Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vänd sedan ner det smälta smöret, de torra ingredienserna, gräddfilen och lingonsylten växelvis till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 175 grader på nedersta falsen i ca 23-25 minuter beroende på ugn och form.
Tosca:
- Sjud ihop alla ingredienser i en kastrull på spisen.
- Bred på toscasmeten direkt när du tagit kakan ur ugnen och grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen tills toscan fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Räcker det att dubbla receptet om man vill göra det i en långpanna tror ni?
Såg fantastiskt god ut!