Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mjuk pepparkaka i långpanna

Inga röster än
Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka är en älskad klassiker i det svenska köket, speciellt under juletid. Med sin härliga kryddblandning av kanel, ingefära och nejlikor sprider den en ljuvlig doft som genast för tankarna till julens mys och värme. När man bakar den i långpanna blir resultatet en saftig och smakrik kaka som räcker till många, perfekt för stora sällskap eller som bas för att frysa in och njuta av senare.

Det här receptet är enkelt att följa och kräver inga avancerade bakningstekniker. Den mjuka pepparkakan får en extra saftighet från gräddfil och lingonsylt.

Mjuk pepparkaka i långpanna | Receptskatt

Servera kakan precis som den är, eller med en klick vispad grädde eller en bit ädelost för en lyxigare touch.

Förbered dig på att fylla ditt hem med en oemotståndlig doft och bjuda dina nära och kära på en riktig smakupplevelse. Denna mjuka pepparkaka i långpanna kommer garanterat att bli en favorit som du återkommer till, år efter år.

Just denna mjuka pepparkakan är toppad med en fräsch frosting, och den gillas av alla. Går bra att baka några dagar innan servering och går att frysa.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 40 minuter
Portioner: 10 rutor
Kalorier: 604kcal
Författare: Receptskatt

Utrustning

  • 1 Långpanna 25×35
  • Bakplåtspapper
  • Bunke

Ingredienser

Pepparkakan

Frosting

Instruktioner

Pepparkakan

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Blanda ner gräddfil och lingonsylt i smöret.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda ner övriga ingredienser växelvis i äggsmeten.
  • Häll smeten i långpannan klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda på 175 grader tills en sticka kommer ut just och just torr, ca 20-25 minuter beroende på ugn.
  • Låt kallna helt.

Frostingen

  • Vispa smöret ca 5 minuter.
  • Vispa ner florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
  • Vispa sedan ner färskost till en fluffig frosting.
  • Bred frostingen över den kalla kakan.
  • Dela upp i lagom stora bitar, 10-14 bitar beroende på storlek är rätt lagom.

Näringsinnehåll

Kalorier: 604kcal | Carbohydrates: 75g | Protein: 5g | Fat: 33g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 279mg | Kalium: 112mg | Fiber: 1g | Socker: 54g | Vitamin A: 1087IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 65mg | Järn: 1mg
per rutor
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

2 kommentarer till “Mjuk pepparkaka i långpanna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg