Magisk kycklinggryta med vitt vin och curry
0
Ikväll gjorde jag min patenterade & härliga kycklinggryta med sötpotatis och morot. Smaksatt med vitt vin, curry, lime & persilja.
Kyckling och fetaost är en härlig kombination, tycker du också det så måste du prova denna.
Vi serverade den med fetaoströra och hembakat bröd.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 388kcal
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer i bitar
- 2 msk smör
- 1 st gul lök skivad
- 4 st vitlöksklyftor hackade
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk curry
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk chili flakes
- 2 st sötpotatisar i tärningar
- 4 st morötter skivade
- 1 st röd spetspaprika i bitar
- 2 dl vitt vin
- 8 dl vatten
- 3 dl grädde
- 3 st kycklingbuljongtärningar
- 2 msk limejuice
Fetaoströra
- 2 dl färsk persilja finhackad
- 2 msk färsk gräslök fint skuren
- 2,5 dl crème fraiche
- 200 g fetaost
- Salt & peppar
Instruktioner
- Ner med de torra kryddorna och fräs ytterligare ngn minut. Sedan i med tomatpuré och fräs igen ngn minut.
- Vänd i kycklingen. Höj värmen och låt få färg.
- Vänd ner resten av grönsakerna.
- Häll på vinet och låt koka bort.
- På med vatten, grädde & kycklingbuljongtärningar. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Näringsinnehåll
Kalorier: 388kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 9g | Fat: 34g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 112mg | Natrium: 561mg | Kalium: 349mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 4317IU | Vitamin C: 46mg | Kalcium: 297mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!