Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Laxcarpaccio

Inga röster än
Laxcarpaccio

Laxcarpaccio är en fräsch och elegant rätt som passar som enklare huvudrätt eller förrätt. Den tunt skivade laxen serveras rå och smaksätts med citron, olivolja och fräscha örter. Den lena laxen kombineras ofta med krispiga grönsaker eller kapris för extra textur och smak. En enkel men sofistikerad rätt som passar perfekt till festliga tillfällen eller som en lättare rätt en varm sommardag.Laxcarpaccio | Receptskatt

Total tid: 20 minuter
Portioner: 2 portioner som varmrätt, 4 portioner som förrätt
Författare: Daniel Finetto

Ingredienser

  • 300 g Salmalax
  • 1 dl god olivolja
  • 1 st citron både saft och zest
  • 1 tsk honung
  • ca 6 cm gurka
  • 05 st äpple
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Nymalen pepper den grövsta nivån på kvarnen

Instruktioner

  • Blanda olivolja, honung och saften av citronen i en skål.
  • Skär tunna skivor av löken och gör små tärningar av gurkan och äpplet.
  • Häll i kapris, gurka, äpple och lök i skålen med olja och citron. Bland runt. Smaka upp med salt.
  • skär laxen i tunna bitar och lägg upp den på en tallrik och blanda över dressingen. Blanda runt lite. Riv över lite citronzest och avsluta med grovmalen peppar.

Anteckning

Servera direkt efter att du lagt upp på tallriken. Citronen gör att laxen snabbt bleknar i utseende vilket kanske inte är jättekul att servera. Men det smakar såklart ingen skillnad.
per portioner som varmrätt, 4 portioner som förrätt
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg