Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lasagnesoppa

Inga röster än
Lasagnesoppa

Lasagnesoppa är en mustig och värmande soppa som fångar alla de klassiska smakerna av lasagne, fast i soppaform. Den fylliga tomatbaserade buljongen är smaksatt med köttfärs, vitlök, lök och örter, och fylls med lasagneplattor som bryts i bitar. Toppad med en klick ricotta får du den härligt ostiga och krämiga lasagnesmaken i varje sked. En perfekt rätt för kyliga dagar som kombinerar bekvämligheten av lasagne med enkelheten av en soppa!

Lasagnesoppa | Receptskatt
Total tid: 35 minuter
Portioner: 4 portioner
Författare: Pauline Håkansson

Ingredienser

Topping:

  • 1 förp ricotta
  • ½ förp fryst persilja
  • Lite färsk persilja
  • Lite chiliflakes

Instruktioner

  • Häll i lite smör i en gryta. Snitta upp korvarna och töm ut innehållet i en gryta tillsammans med blandfärsen. Stek tills det är nästan är brynt.
  • Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs tills den börjar mjukna.
  • Tillsätt tomatpuré, pastasås, kycklingbuljong, basilika, oregano, rosmarin, timjan, vitlökspulver, lökpulver och smaka av med salt och peppar.
  • Låt koka upp och tillsätt sedan pastan. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Ta av grytan från plattan, häll i matlagningsgrädden och rör om.
  • Vispa ricottan med elvisp i ca 1 minut och blanda i fryst persilja.
  • Häll soppan i en skål och lägg en skopa av ricottan ovanpå. Toppa med lite färsk persilja och lite chiliflakes.
  • Servera.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg