Lasagnesoppa
2
Innehåll
Lasagnesoppa är en mustig och värmande soppa som fångar alla de klassiska smakerna av lasagne, fast i soppaform. Den fylliga tomatbaserade buljongen är smaksatt med köttfärs, vitlök, lök och örter, och fylls med lasagneplattor som bryts i bitar. Toppad med en klick ricotta får du den härligt ostiga och krämiga lasagnesmaken i varje sked. En perfekt rätt för kyliga dagar som kombinerar bekvämligheten av lasagne med enkelheten av en soppa!
Total tid: 35 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 3 st salsiccia korvar med vitlök och örter
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- En klick smör till stekning
- 1 liter kycklingbuljong 2 st tärningar + vatten
- 400 g pastasås Classico Barilla
- 2,5 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 näve färsk spenat valfritt
- Salt
- Svartpeppar
- 5 dl mafalda Corta pasta
Topping:
- 1 förp ricotta
- ½ förp fryst persilja
- Lite färsk persilja
- Lite chiliflakes
Instruktioner
- Häll i lite smör i en gryta. Snitta upp korvarna och töm ut innehållet i en gryta tillsammans med blandfärsen. Stek tills det är nästan är brynt.
- Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs tills den börjar mjukna.
- Tillsätt tomatpuré, pastasås, kycklingbuljong, basilika, oregano, rosmarin, timjan, vitlökspulver, lökpulver och smaka av med salt och peppar.
- Låt koka upp och tillsätt sedan pastan. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Ta av grytan från plattan, häll i matlagningsgrädden och rör om.
- Vispa ricottan med elvisp i ca 1 minut och blanda i fryst persilja.
- Häll soppan i en skål och lägg en skopa av ricottan ovanpå. Toppa med lite färsk persilja och lite chiliflakes.
- Servera.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!