Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig kyckling

Inga röster än
Krämig kyckling

Krämig kyckling är en läcker gratäng som kombinerar saftiga kycklingfiléer med en fyllig sås av färskost, grädde och basilika.

Denna rätt får extra smak av finhackad lök, vitlök och en hint av citron. Gratängen toppas med mandelspån och riven parmesanost för en härligt krispig yta.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 473kcal
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  • Värm en panna med olivolja och fräs gul lök och vitlök tills de är mjuka. Vänd ner broccolin.
  • Häll i grädden, färskosten och kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop tills såsen får rätt konsistens.
  • Vänd ner basilikan och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  • Häll såsen över kycklingen och toppa med riven parmesanost och mandelspån.
  • Gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gratängen fått fin färg, ca 15-20 minuter.
  • Servera med ris eller kokt potatis.

Näringsinnehåll

Kalorier: 473kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 10g | Fat: 44g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 12g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 6773mg | Kalium: 293mg | Fiber: 1g | Socker: 9g | Vitamin A: 1776IU | Vitamin C: 23mg | Kalcium: 151mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg