Krämig kyckling
0
Krämig kyckling är en läcker gratäng som kombinerar saftiga kycklingfiléer med en fyllig sås av färskost, grädde och basilika.
Denna rätt får extra smak av finhackad lök, vitlök och en hint av citron. Gratängen toppas med mandelspån och riven parmesanost för en härligt krispig yta.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 473kcal
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök finhackad
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 100 g broccoli skuren i små bitar
- 3 dl grädde
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 150 g naturell färskost
- 1 kruka färsk basilika finhackad
- Citronsaft
- Salt
- Svartpeppar
- Mandelspån
- Riven parmesanost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
- Häll i grädden, färskosten och kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop tills såsen får rätt konsistens.
- Vänd ner basilikan och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
- Häll såsen över kycklingen och toppa med riven parmesanost och mandelspån.
- Gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gratängen fått fin färg, ca 15-20 minuter.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Näringsinnehåll
Kalorier: 473kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 10g | Fat: 44g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 12g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 6773mg | Kalium: 293mg | Fiber: 1g | Socker: 9g | Vitamin A: 1776IU | Vitamin C: 23mg | Kalcium: 151mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!