Koriander och kokossour
0
Koriander och kokossour är en riktigt festlig drink att starta helgen med!
Den här drinken var nog vår första käftsmäll hemma. Dels för att vi älskar koriander, men framför allt för kokosskummet.
Och ja, vi vet att koriander kan vara omdebatterad – för vissa smakar det fräscht och härligt, för andra… ja, lite som diskmedel.
Om du är i ”smakar tvål”-lägret beklagar vi detta sorgliga (men hoppas att kokos och lime hjälper!).
Total tid: 20 minuter
Portioner: 1 drink
Utrustning
- Sifon
Ingredienser
Instruktioner
Sockerlag med koriander och jalapeño
- Värm upp vatten, socker och en halv jalapeño (smaka först på den för att kunna justera styrkan) sjud tills att sockret löst upp sig. Låt svalna.
- Lägg i en halv kruka koriander, mixa och sila av. Förvara i kyl.
Kokosskum
- Värm upp kokosmjölken och socker, sjud tills sockret löst upp sig.
- Häll i sifonen (0,5 l). I med 2 patroner och skaka. Kyl ned.
Anteckning
Har du inte sifon – sök på vispad kokosgrädde på köket.se @alexanderpelli för att få till ett liknande skum.
per drink
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!