Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Koriander och kokossour

Inga röster än
Koriander och kokossour

Koriander och kokossour är en riktigt festlig drink att starta helgen med!

Den här drinken var nog vår första käftsmäll hemma. Dels för att vi älskar koriander, men framför allt för kokosskummet.

Och ja, vi vet att koriander kan vara omdebatterad – för vissa smakar det fräscht och härligt, för andra… ja, lite som diskmedel.

Om du är i ”smakar tvål”-lägret beklagar vi detta sorgliga (men hoppas att kokos och lime hjälper!).

Koriander och kokossour | Receptskatt
Total tid: 20 minuter
Portioner: 1 drink
Författare: Hanna

Utrustning

Ingredienser

  • 5 cl tequila
  • 3 cl limesaft färskpressad
  • 2 cl sockerlag med koriander och jalapeño*
  • Kokosskum*

Ingredienser för sockerlag (räcker till cirka 5-6 drinkar)

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 0,5 st färsk jalapeño

Kokosskum (räcker till cirka 15 drinkar)

  • 5 dl kokosmjölk
  • 100 g socker

Instruktioner

Sockerlag med koriander och jalapeño

  • Värm upp vatten, socker och en halv jalapeño (smaka först på den för att kunna justera styrkan) sjud tills att sockret löst upp sig. Låt svalna.
  • Lägg i en halv kruka koriander, mixa och sila av. Förvara i kyl.

Kokosskum

  • Värm upp kokosmjölken och socker, sjud tills sockret löst upp sig.
  • Häll i sifonen (0,5 l). I med 2 patroner och skaka.
    Kyl ned.

Gör drinken så här

  • Häll i gin, lime, sockerlag i en shaker tillsammans med is och skaka tills den blir kall.
  • Häll i ett glas
  • Toppa med kokosskummet från sifonen.

Anteckning

Har du inte sifon – sök på vispad kokosgrädde på köket.se @alexanderpelli för att få till ett liknande skum.
per drink
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg