Kladdkakemuffins
0
Kladdkakemuffins, så enkelt och så gott! De här är toppade med smaksatt grädde, gräddfrosting och salt kolasås. Det var toppingar jag hade över från ett annat bak så det passade utmärkt!
Hur länge de ska gräddas beror på storlek på formar och ugn. Men titta på muffinsen efter ca 6-7 minuter. De ska vara lite fasta i kanterna men rörliga i mitten för att vara kladdiga när de serveras.
Fler kladdkakerecept:
📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Portioner: 1 sats
Ingredienser
Chokladgrädde:
- 150 gr mjölkchoklad
- 2 dl grädde
Gräddfrosting:
- 1 dl grädde
- 50 gr Färskost
- 2 msk florsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Muffins:
- Smält smöret.
- Rör ner smöret.
- Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formarna och grädda ca 6-10 minuter beroende på form och ugn.
- Låt kallna helt.
Chokladgrädde:
- Smält chokladen i grädden.
- Låt kallna i kyl minst 6 timmar.
- Vispa upp och spritsa på dina muffins.
Gräddfrosting:
- Vispa ihop till en fluffig frosting och spritsa på dina muffins.
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!