Kikärtsgryta
0
Kikärtsgryta är en smakrik och värmande gryta fylld med näringsrika kikärtor och morötter, som får en härlig smak av kokosgrädde, curry, och spiskummin.
Denna rätt är perfekt för de som vill ha en vegansk måltid med mycket smak, och som kan anpassas i hetta genom srirachasås.
Tamarisoja och citron tillför syra och sälta medan färsk koriander ger en fräsch avslutning.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 518kcal
Ingredienser
- 380 g kikärtor kokta
- 1 st gul lök
- 200 g morot
- 1 msk kokosolja
- 2 msk curry
- 2 tsk spiskummin
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 ml kokosgrädde
- 1 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 msk tamarisoja
- 0,5 tsk srirachasås kan uteslutas
- Pressad citron
- Färsk koriander hackad
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök.
- Tärna morötterna.
- Fräs löken och morötterna i lite kokosolja. Dom ska inte få färg, utan bara mjukna lite.
- Tillsätt spiskummin och currypulver och låt det fräsa med en minut. Detta frigör smakerna.
- Slå på övriga ingredienser, förutom citronen som vi sparar till sist.Låt det hela koka upp och småputtra några minuter.
- Skölj under tiden av kikärtorna och häll ner dom i såsen sen.
- Låt grytan bli varm och pressa citron över och toppa med hackad koriander eller persilja.
- Servera med basmatiris.
Näringsinnehåll
Kalorier: 518kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 13g | Fat: 38g | Mättat fett: 32g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Natrium: 121mg | Kalium: 779mg | Fiber: 11g | Socker: 7g | Vitamin A: 8464IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 81mg | Järn: 6mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!