Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kebabgryta

Inga röster än
Kebabgryta

Den här kebabgrytan går snabbt att slänga ihop!

En vardagsrätt som passar utmärkt till både stora som små personer. Dessutom har man ofta många av ingredienserna hemma i skafferiet!

Dubbla receptet och få riktigt smarriga matlådor till veckan.

Servera med kokt ris eller pommes frites och en god sallad.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 421kcal
Författare: Petra Eriksson

Ingredienser

Instruktioner

  • Finhacka vitlöken och skiva löken.
  • Fräs löken mjuk i steksmör.
  • Tillsätt tomatpuré och kebabkött och stek ihop.
  • Tillsätt sedan de finkrossade tomaterna och kryddorna.
  • Häll till sist på grädde, skivad paprika och låt koka ihop några minuter.
  • Smaka av och krydda mer efter smak!

Anteckning

Tips! Tillsätt lite chilipulver för att få lite mer hetta i grytan.

Näringsinnehåll

Kalorier: 421kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 19g | Fat: 35g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 134mg | Natrium: 204mg | Kalium: 616mg | Fiber: 2g | Socker: 7g | Vitamin A: 1444IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 94mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg