Kebabgryta
0
Den här kebabgrytan går snabbt att slänga ihop!
En vardagsrätt som passar utmärkt till både stora som små personer. Dessutom har man ofta många av ingredienserna hemma i skafferiet!
Dubbla receptet och få riktigt smarriga matlådor till veckan.
Servera med kokt ris eller pommes frites och en god sallad.
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 421kcal
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st paprika
- Ca 300 g kebabkött
- 1 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater eller finhackade tomater
- 3 dl grädde
- Ev. 1 dl vatten
- Spiskummin
- Paprikakrydda
- Vitlökspulver
- Salt
- Peppar
- Smör att steka i
Instruktioner
Anteckning
Tips! Tillsätt lite chilipulver för att få lite mer hetta i grytan.
Näringsinnehåll
Kalorier: 421kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 19g | Fat: 35g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 134mg | Natrium: 204mg | Kalium: 616mg | Fiber: 2g | Socker: 7g | Vitamin A: 1444IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 94mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!