Kanelpannacotta med äpple
0
Höstens godaste dessert är den här krämiga kanelpannacottan med smak av kardemumma. Toppa pannacottan med kanelkokta äpple och det blir smått oslagbart!
Pannacottan går bra att förbereda någon dag i förväg. De kanelkokta äpplena kan man göra samma dag som desserten ska serveras. Välj själv om du vill servera dem när de har kallnat helt eller fortfarande är lite ljumna.
📷 Erika Westerlund Strömmer
Portioner: 4
Kalorier: 547kcal
Ingredienser
Pannacotta:
- 2 st gelatinblad
- 5 dl grädde
- 0,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 st kanelstång
- 0,5 tsk nystött kardemumma
Instruktioner
Pannacotta:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp övriga ingredienser och ta av kastrullen från spisen.
- Krama ur gelatinet och rör ner det i pannacottan. Låt blandningen stå och dra en stund så att den svalnar lite.
- Häll sedan upp i portionsglas. Låt stelna och förvara i kyl.
Näringsinnehåll
Kalorier: 547kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 45g | Mättat fett: 29g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 35mg | Kalium: 121mg | Fiber: 0,04g | Socker: 35g | Vitamin A: 1838IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 84mg | Järn: 0,2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!