Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kanelpannacotta med äpple

Inga röster än
Kanelpannacotta med äpple

Höstens godaste dessert är den här krämiga kanelpannacottan med smak av kardemumma. Toppa pannacottan med kanelkokta äpple och det blir smått oslagbart!

Pannacottan går bra att förbereda någon dag i förväg. De kanelkokta äpplena kan man göra samma dag som desserten ska serveras. Välj själv om du vill servera dem när de har kallnat helt eller fortfarande är lite ljumna.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 4
Kalorier: 547kcal

Ingredienser

Pannacotta:

Kanelkokta äpple:

  • 1-2 st äpple jag använde sorten Discovery
  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • Kanel

Instruktioner

Pannacotta:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  • Koka upp övriga ingredienser och ta av kastrullen från spisen.
  • Krama ur gelatinet och rör ner det i pannacottan. Låt blandningen stå och dra en stund så att den svalnar lite.
  • Häll sedan upp i portionsglas. Låt stelna och förvara i kyl.

Kanelkokta äpple:

  • Skär äpplena i mindre bitar.
  • Koka upp vatten och socker i en kastrull.
  • Ta av kastrullen från spisen, lägg i äppelbitarna och låt dem mjukna i sockerlagen. Blanda i lite kanel.
  • Häll sedan bort vattnet och toppa pannacottorna med äppelbitarna.

Näringsinnehåll

Kalorier: 547kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 45g | Mättat fett: 29g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 35mg | Kalium: 121mg | Fiber: 0,04g | Socker: 35g | Vitamin A: 1838IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 84mg | Järn: 0,2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg