Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kanelbullesockerkaka

Inga röster än
Kanelbullesockerkaka

Mjuk och saftig sockerkaka som smakar som en kanelbulle, himmelens gott!

4 oktober är det kanelbullens dag och det måste självklart firas. Hinner man inte baka bullar kan man fira med den här sockerkakan istället.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 8
Kalorier: 452kcal

Utrustning

  • 1 form, 2 liter

Ingredienser

Fyllning:

Kaka:

Instruktioner

Fyllning:

Kaka:

  • Ta fram filmjölken en stund innan du börjar baka.
  • Smörj en form med rumsvarmt smör och mjöla den.
  • Smält smöret och tillsätt sedan filmjölken.
  • Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt i ca 5 minuter.
  • Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
  • Vänd sedan ner mjölblandningen i äggsmeten.
  • Varva smet och fyllning i formen och grädda på 175 grader i ca 40-45 minuter beroende på ugn och storlek på formen.
  • Låt kakan vila ca 10 minuter innan du svänger kakan upp och ner, låt svalna.
  • Förvara kakan i rumstemperatur.

Näringsinnehåll

Kalorier: 452kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 12g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 150mg | Kalium: 69mg | Fiber: 1g | Socker: 45g | Vitamin A: 580IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 36mg | Järn: 2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg