Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Halloumi tikka masala

Inga röster än
Halloumi tikka masala

Här kommer en vegetarisk variant på den indiska klassikern tikka masala.

Halloumi är ett utmärkt alternativ till kycklingen i denna rätt. Grytan blir även underbart krämig av grädden och smakrik av de värmande kryddorna.

Halloumi tikka masala är helt enkelt en perfekt vardagsrätt för hela familjen!

Fler goda rätter:

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 2 st gula lökar tunt skivade
  • 50 g smör
  • 5 st vitlöksklyftor rivna
  • 2 msk färsk ingefära riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 300 g halloumi i kuber
  • 40 g fryst koriander hackad
  • olja till stekning
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek lök i smör tills den är mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa i 1 minut.
  • Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
  • Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Stek halloumin knaprig i en stekpanna. Lägg den sedan i såsen. Blanda runt försiktigt.
  • Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg