Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Halloumi Stroganoff

Inga röster än
Halloumi Stroganoff

Halloumi Stroganoff är en krämig och smakrik vegetarisk variant på den klassiska Stroganoff-rätten, där halloumi tar huvudrollen istället för kött eller korv.

Tillsammans med en tomatbaserad sås, lök, vitlök och en touch av grädde, blir den en underbar rätt som passar både vardag och helg.

Halloumin får en fin textur när den steks gyllenbrun och tillför en härlig sälta till rätten.

Servera med ris eller pasta för en mättande måltid.

Tips på andra recept med halloumi:

Vegetarisk halloumipasta
Grekiska halloumiwraps

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 788kcal
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär halloumin i centimeter-tjocka stavar. Stek dem sedan i oljan tills de får en fin färg runt om. Ställ åt sidan.
  • Stek den gula löken, vitlöken och chilin i smör i en stor stekpanna. Den gula löken ska bli mjuk.
  • Tillsätt champinjonerna och låt dem få lite färg.
  • Rör i tomatpuré, paprikapulver och lökpulver. Fräs några minuter till.
  • Häll i grädden, vitvinsvinägern och grönsaksbuljongen. Låt sjuda tills såsen är slät och puttrande – inte för tunn och inte för tjock.
  • Vänd ner halloumin tillsammans med gräslöken och persiljan.
  • Tillsätt soja om du vill ha en mörkare färg. Smaka av med salt och peppar.
    Halloumi Stroganoff | Receptskatt
  • Servera med kokt jasminris och myntayoghurt!

Näringsinnehåll

Kalorier: 788kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 30g | Fat: 71g | Mättat fett: 46g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 18g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 142mg | Natrium: 1318mg | Kalium: 586mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 6268IU | Vitamin C: 65mg | Kalcium: 1168mg | Järn: 3mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg