Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Gulaschsoppa

Inga röster än
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en perfekt rätt att servera på familjemiddagar. Den här versionen är nämligen enkelt och smidig att servera till många. Blir riktigt gott med ostfyllda brytbröd till.

Här nedan kommer det enkla receptet för er som vill prova!

Fler goda vardagsrätter:

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Mats Westergren

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och skiva vitlök, gul lök, potatis och morötter. Skiva även chilin.
  • Mortla kryddorna fint.
  • Hetta upp en gryta med olivolja och fräs vitlöken, chilin och löken så de får svettas lite.
  • Tillsätt nötfärs och hälften av de mortlade kryddorna. Låt färsen bli gyllenbrun.
  • Tillsätt paprika, morot och potatis. Låt det också svettas och få smak av alla kryddorna.
  • Tillsätt kalvfond, köttbuljong, matlagningsgrädde och resten av de mortlade kryddorna. Låt koka upp och låt sedan sjuda tills potatisen och moroten är mjuka. Rör om då och då.
  • Servera med en klick créme fraiche, en kvist timjan eller finhackad persilja och ett gott bröd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg