Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Gratinerad falukorv i ugn

Inga röster än
Gratinerad falukorv i ugn

Gratinerad falukorv i ugn är en klassisk rätt med en modern twist tack vare en krämig sås med paprikapesto.

Den goda falukorven gratineras i en smakrik sås som gör varje tugga oemotståndlig.

En enkel och snabb rätt som är perfekt för hela familjen, och som passar lika bra till vardagsmiddagen som till en avslappnad helg.

Servera med nykokt ris eller potatismos för en mättande och god måltid.

Andra lättlagade middagstips

Stekt falukorv med senapssås
Krämig kräftpasta
Korvgryta
Kikärtsgryta

Gratinerad falukorv i ugn | Receptskatt
Total tid: 45 minuter
Portioner: 8 portioner
Författare: Jim

Ingredienser

  • 1,6 kg falukorv 2 ringar
  • 5 dl grädde
  • 130 g paprikapesto
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl grönsaksfond, koncenterad

Instruktioner

  • Blanda grädde och paprikapesto i en skål. Tillsätt skivad purjolök, tomatpuré och grönsaksfond. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Skiva falukorvarna i 1-2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsform i ett jämnt lager.
  • Häll den förberedda såsen över falukorvsskivorna så att de täcks ordentligt.
  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius och grädda i ca 25-30 minuter, eller tills såsen bubblar och falukorven är varm.
  • Ta ut rätten ur ugnen och låt den stå i några minuter innan servering. Njut av falukorven med nykokt ris eller potatis.

Anteckning

Har du inte paprikapesto, så kan du ta annan pesto, eller bara lite ajvar relish istället.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg