Glutenfria kanelbullar

Det här enkla receptet ger dig saftiga glutenfria kanelbullar som även är utan vetestärkelse och havre. Kanelbullarna är härligt fluffiga och fulla av den klassiska kanelfyllningen. Tack vare det smarta receptet behöver du inte så många ingredienser och inga avancerade tekniker för att få en härlig och allergivänlig version av en älskad klassiker. Degen behöver dessutom bara jäsa en gång!
Kanelbullarna passar för både glutenintoleranta och för dem som söker ett alternativ utan onödiga tillsatser. Med mjölkfritt margarin och sockerersättning blir bullarna även veganska och utan tillsatt socker.



Ingredienser
- 100 g smält mjölkfritt margarin (eller smör)
- 5 msk fibersirap (eller vanlig sirap)
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk mald kardemumma
- 40 g färsk blå jäst
- 13 g psylliumhusk (ca 4 tsk)
- 1,5 tsk salt
- 350 g Annas basmix
Fyllning:
- 75 g mjölkfritt margarin (rumsvarmt, eller smör)
- 0,5 dl Sukrin:1 (eller vanligt strösocker)
- 4 tsk malen kanel
- 0,5 msk potatismjöl
Instruktioner
- Värm matfett, sirap, vatten och kardemumma till 37 grader och häll upp i en bunke.
- Lös upp jästen i vätskan.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
- Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
- Blanda ihop fyllningen och bred den på degen. Rulla ihop och skär i bitar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt kanelbullarna svalna på galler under bakduk.
Fler goda glutenfria recept!


