Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dumlecookies

Inga röster än
Dumlecookies

Dumlecookies, eller Dumlekakor blir snabbt nya favoriter, de är magiskt goda! Knapriga kanter och segmjuk mitt med smak av kola gör dem smått oslagbara.

Perfekta kakor att bjuda på eller att ta med på utflykt!

Självklart kan du använda annat godis än just Dumle! Testa exempelvis med olika sorters choklad.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 18
Kalorier: 133kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa smör och socker krämigt.
  • Rör sedan i ägget, vispa inte mer än nödvändigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
  • Dela Dumlekolorna i mindre bitar och blanda ner dem i degen.
  • Forma/klicka ut degen till bollar på ett skärbräde och ställ i kylen.
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • När ugnen är klar så ta ut skärbrädan och grädda dina cookies i ca 8-12 minuter beroende på ugn, storlek på kakorna och hur du önskar dina kakor.
  • Låt dem få en fin gyllenbrun kant med ljus mitt för segmjuk konsistens och grädda lite längre för en mer spröd kaka.
  • Låt svalna några minuter på plåten och flytta sedan över dem till ett galler.

Näringsinnehåll

Kalorier: 133kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 1g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 23mg | Natrium: 56mg | Kalium: 24mg | Fiber: 0,3g | Socker: 12g | Vitamin A: 180IU | Kalcium: 10mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg