Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm

Inga röster än
Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm

Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm är en oemotståndlig kombination av knapriga havreflarn och en fyllig chokladsmörkräm. Havreflarnen bakas tunna och spröda, vilket ger en härligt krispig konsistens.

De sammanfogas sedan två och två med en len smörkräm gjord på smör och choklad, vilket ger en perfekt balans mellan sötma och textur.

Perfekta som en lyxig småkaka till kaffet eller för speciella tillfällen.

Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm | Receptskatt
Total tid: 40 minuter
Portioner: 20 stycken (cirka)
Kalorier: 249kcal
Författare: Pauline Håkansson

Ingredienser

Havreflarn:

Chokladsmörkräm:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (Över- och undervärme).
  • Blanda snabbt ihop allt till flarnen. Gör små bollar (en tesked stora ungefär) och lägg på bakplåtspapper. 12 klickar per plåt är lagom, smeten flyter ut under gräddningen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 8-9 min. Låt svalna.
  • Rör ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred ut ett tunt lager med smörkräm med en smörkniv, sätt sedan ihop flarnen två och två med smörkrämen mellan.

Näringsinnehåll

Kalorier: 249kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 11g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 27mg | Natrium: 79mg | Kalium: 69mg | Fiber: 2g | Socker: 20g | Vitamin A: 318IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 15mg | Järn: 1mg
per stycken (cirka)
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg