Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm
0
Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm är en oemotståndlig kombination av knapriga havreflarn och en fyllig chokladsmörkräm. Havreflarnen bakas tunna och spröda, vilket ger en härligt krispig konsistens.
De sammanfogas sedan två och två med en len smörkräm gjord på smör och choklad, vilket ger en perfekt balans mellan sötma och textur.
Perfekta som en lyxig småkaka till kaffet eller för speciella tillfällen.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 20 stycken (cirka)
Kalorier: 249kcal
Ingredienser
Havreflarn:
Chokladsmörkräm:
- 75 g smör
- 1,5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk kaffe starkt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (Över- och undervärme).
- Blanda snabbt ihop allt till flarnen. Gör små bollar (en tesked stora ungefär) och lägg på bakplåtspapper. 12 klickar per plåt är lagom, smeten flyter ut under gräddningen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 8-9 min. Låt svalna.
- Rör ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred ut ett tunt lager med smörkräm med en smörkniv, sätt sedan ihop flarnen två och två med smörkrämen mellan.
Näringsinnehåll
Kalorier: 249kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 11g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 27mg | Natrium: 79mg | Kalium: 69mg | Fiber: 2g | Socker: 20g | Vitamin A: 318IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 15mg | Järn: 1mg
per stycken (cirka)
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!