Daimtårta
4
Daimtårta är så gott och populärt! Mjuk mandelmarängsbotten, smörkräm och chokladganache av daimchoklad.
Receptet är ganska likt Oscar II :a tårta, bara det att den här innehåller Daim.
Välj själv hur stor tårta du vill ha. Antingen så gör du 4 bottnar som är 16-18 cm eller 3 bottnar som är 20 cm.
📷 Erika Westerlund Strömmer
Portioner: 10
Kalorier: 511kcal
Ingredienser
Instruktioner
Botten:
- Mixa sötmandeln i matberedaren.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en glansig maräng, vänd ner mandeln.
- Rita 4 rundlar på bakplåtspapper (16-18 cm i diameter) eller 3 rundlar som är 20 cm.
- Bred ut marängen i rundlarna och grädda i ca 18-20 minuter på 175 grader.
Smörkräm:
- Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret.
- Låt svalna och stelna lite i kylskåpet innan du brer den på bottnarna. Ställ kallt.
Chokladganache:
Dekorering:
- Dekorera med Daim och servera tårtan med vispad grädde.
Näringsinnehåll
Kalorier: 511kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 5g | Fat: 38g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 1g | Kolesterol: 77mg | Natrium: 128mg | Kalium: 177mg | Fiber: 2g | Socker: 39g | Vitamin A: 889IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 64mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!