Daimcookies
0
Innehåll
Daimcookies är en härlig blandning av knaprig kaka och den karamelliga krispigheten från Daim-choklad. De bakas som klassiska kakor men med bitar av Daim, vilket ger en extra dimension av både choklad och toffee i varje tugga. Kakorna blir härligt sega i mitten med en krispig yta, och Daim-bitarna smälter delvis och skapar en ljuvlig kontrast mellan sött och knaprigt. Perfekta att servera till fika, som dessert eller bara när du vill unna dig något extra gott!
Total tid: 1 timme
Portioner: 15 st
Ingredienser
- 100 gram smör rumsvarmt
- ¾ dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl 150 g
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1 msk ljus sirap
- 1 paket dubbeldaim
Instruktioner
- Börja med att finhacka daimen och ställ åt sidan.
- Blanda samman alla ingredienserna och tillsätt den hackade daimen.
- Rulla till en rulle, ca 20 cm lång. Plasta in och låt vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Ta ut rullen från kylen och skär i 1 cm tjocka skivor.
- Lägg på plåt, ca 9 stycken/plåt. De blir större under gräddningen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, kakorna ska få en gyllenbrun färg.
- Låt svalna på plåten innan de flyttas. Går bra att frysas.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Dom va jätte goda, rekommenderar att baka dom
Vad roligt att höra! Tack snälla för att du återkopplade.
Tack för receptet måste prova.🇫🇮👍