Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citronsockerkaka

Inga röster än
Citronsockerkaka

En saftig citronsockerkaka, så enkelt men så gott! perfekt att bjuda på eller trolla fram när man blir sugen på något friskt och gott.

Just nu blir det många bakverk med citron i hemma hos oss. Den här citronsockerkakan är en riktig favorit!

Välj om du använder finrivet skal från 1 eller 2 citroner beroende på storleken på citronerna.

Bröa gärna formen med kokosflingor, det blir så gott!

Fler goda recept med frukt och bär:

Portioner: 8
Författare: Anna Winér

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret, tillsätt grädden och låt svalna.
  • Smörj en form och bröa med kokosflingor.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt finrivet citronskal från citronen/citronerna.
  • Vänd ner smörblandningen och mjölblandningen och vänd runt till en jämn smet.
  • Pressa i saften från en halv citron, blanda ner.
  • Grädda på 175 grader på nedersta falsen i ca 30-35 minuter beroende på form och ugn.
  • Låt svalna en stund och vänd sedan kakan upp och ner och låt svalna helt.
  • Förvara kakan i rumstemperatur, gärna med formen den bakats över för att behålla sin saftighet.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg