Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cheesecake utan ugn

Inga röster än
Cheesecake utan ugn

En helt vanlig cheesecake utan ugn, toppad med mängder av bär. Tänk att något så enkelt kan vara så otroligt gott!

Variera din cheesecake efter säsong, toppa med olika frukter och bär eller testa att smaksätta den med exempelvis saffran till jul.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Portioner: 8
Kalorier: 381kcal

Utrustning

  • 1 form, 20 cm i diameter

Ingredienser

Botten:

Fyllning:

Instruktioner

Botten:

  • Mixa kexen i en matberedare, smält smöret och blanda ihop till en jämn massa.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
  • Tryck ut kexmassan i formen och lite upp på kanten. Ställ kallt.

Fyllning:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Skilj äggulan från äggvitan.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum.
  • Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt finrivet skal från citronen.
  • Vänd sedan ner äggvitan.
  • Pressa saften ur halva citronen. Värm sakta saften, krama ur gelatinet och rör ner det i citronsaften. Låt svalna en aning och rör sedan ner citronsaften i smeten.
  • Häll smeten över botten och låt kakan stå kallt några timmar innan servering.
  • Toppa med färska bär!

Näringsinnehåll

Kalorier: 381kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 4g | Fat: 27g | Mättat fett: 15g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 297mg | Kalium: 113mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 862IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 77mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg