Cheesecake cookies med jordgubb och choklad
0
Innehåll
Dessa läckra cheesecake cookies kombinerar krämig cheesecakefyllning med söta jordgubbar och rik choklad. Perfekta för alla som älskar en twist på klassiska smaker!
Total tid: 1 timme
Portioner: 10 -12 cookies
Ingredienser
- 115 g smör
- 1,9 dl farinsocker
- 2 msk strösocker
- 1 ägg stort
- 2 tsk vaniljextrakt
- 160 g mjöl
- 2 tsk majsstärkelse
- 1,25 dl kakao
- 3 msk krossade Oreo-smulor ca 2 Oreos
- ½ tsk bikarbonat
- ¼ tsk salt
- 100 g mörka chokladbitar
- 115 g färskost
- 4 msk smör
- 1,5 dl florsocker
- 0,6 dl jordgubbssylt gärna med bitar
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Förberedelser: Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Kakdeg: Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker tills det blir en jämn smet. Blanda i ägget och vaniljextraktet. Tillsätt mjöl, majsstärkelse, bikarbonat, kakaopulver, krossade Oreo-smulor och salt. Rör om tills allt är väl blandat. Vänd ner chokladbitarna.
- 3. Forma och baka: Skopa upp 9 lika stora bollar av kakdegen. Placera på bakplåten och platta till dem till ungefär 2,5 cm tjocklek. Baka i 10 minuter. Låt svalna på plåten i 15 minuter, flytta sedan över till ett galler för att svalna helt.
- Frosting: Vispa ihop färskosten och smöret tills det blir slätt. Tillsätt florsocker, hälften av jordgubbssylten och vaniljextraktet. Vispa tills det blir fluffigt. Rör ner resten av jordgubbssylten.
- Montering: Bred ut jordgubbs-cheesecake-frostingen på de avsvalnade kakorna. Om du vill kan du ringla extra jordgubbssylt ovanpå frostingen.
Anteckning
Om frostingen är för mjuk, låt den stå i kylen i 15-20 minuter innan du brer på kakorna.
per -12 cookies
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!