Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Brownies med choklad och kolasås

Inga röster än
Brownies med choklad och kolasås

Brownies, så enkla att baka och så lätta att kombinera med allt möjligt. Lättvispad grädde, en god frosting, en glasyr, glass eller som här en smaksatt grädde med kolasås.

Baka gärna brownien i förväg så att den hinner kallna och sätta sig innan servering.

Fler brownierecept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Portioner: 8
Författare: Receptskatt

Utrustning

  • 20×20 cm form

Ingredienser

Brownie:

Topping:

Instruktioner

Brownie:

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.
  • Tillsätt äggen och vispa lätt ihop smeten.
  • Häll smeten i formen klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter.
  • Kakan ska vara lite rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt.

Topping:

  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Smält chokladen i grädden under omrörning på svag värme.
  • Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinet och rör i det.
  • Häll upp i en bunke och lägg över ett plast.
  • Låt kallna minst 6 timmar.
  • Vispa sedan upp till en fluffig grädde och toppa din brownie.
  • Smält några godiskolor i en liten skvätt grädde, tillsätt lite flingsalt.
  • Låt svalna en aning och ringla sedan över.
  • Strö lite extra hackad choklad över för lite crunch..
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg