Brownie med cookie dough
0
Brownie med cookie dough är en genialiskt god kombo! Med lite lättvispad grädde till så blir detta ljuvligt gott.
Denna brownie går fort att baka, men låt den gärna kallna helt, helst över natten. Skär sedan upp den i små bitar då den är väldigt mäktig.
📷 Erika Westerlund Strömmer
Portioner: 16
Kalorier: 273kcal
Utrustning
- 1 form, 20×20 cm
Ingredienser
Cookie dough:
- 120 gr rumsvarmt smör
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 180 gr vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 150 gr chokladknappar (eller hackad choklad)
Instruktioner
Cookie dough:
- Klä formen med bakplåtspapper.
- Tillsätt ägg och vispa ihop snabbt.
- Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vispa ihop till en smet.
- Vänd ner chokladen och tryck sedan ut degen i formen.
Brownie:
- Smält smöret.
- Blanda sedan i äggen och vispa till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter. Den ska vara lite fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna helt.
Servering:
- Servera med lättvispad grädde!
Näringsinnehåll
Kalorier: 273kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 3g | Fat: 13g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 33mg | Natrium: 133mg | Kalium: 124mg | Fiber: 3g | Socker: 25g | Vitamin A: 376IU | Kalcium: 19mg | Järn: 2mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!